15/03/2016

Po dlouhé době jsme měli cestu do IKEA, a tak se naše kuchyně konečně zase dočkala pár novinek. Hlavně jsme chtěli vyměnit ošklivý plastový odkapávač na nádobí, který jsme si pořídili, když jsme ještě neměli myčku. Teď už ji sice máme, ale pořád jsou věci, které je potřeba mýt ručně, takže úplně bez odkapávače to taky nejde. Vybrali jsme odkapávač ze série GRUNDTAL, který se dá pověsit na stěnu a zabírá tak minimum místa. Já totiž hrozně nemám ráda hodně věcí na pracovní ploše. Zároveň se dá na tyč zavěsit kuchyňské náčiní, které je potřeba mít po ruce.
Druhou novinkou je závěs v jídelně. Tedy závěs jsme už měli z předchozího bytu, nová je tyč. Bohužel si nepamatuju, jak se jmenuje a na ikea stránkách momentálně není k nalezení, ale jsou to vlastně jen dřevěné tyčky na bílých konzolkách a na nich tyč připevněná bílými gumičkami. Říkala jsem si, že se bude do naší bílo dřevěné kuchyně/jídelny hodit, ale teď nevím, jestli ji nenatřít na bílo, jestli se hodí k okenním rámům... Co myslíte? 
S barvou okenních rámů (a vchodových dveří) tak nějak bojuju pořád. Vybírali jsme ji ještě předtím, než se dům vůbec začal stavět a z nějakého vzorníčku si člověk stejně moc nepředstaví, jak to bude vypadat. Taky jsme je vybírali tak, aby se hodily k dřevěné fasádě a nějak nám nedošlo, že bychom měli přemýšlet i o tom, jak to bude vypadat zevnitř. No prostě mi přijde, že se ta barva s ostatním dřevem dost tluče. Ale snažím se na to zvyknout :-)











Krásný zasněžený den!
M.







13 komentářů:

  1. Teda,máte fakt krásny čistý štýl domčeka...vjednoduchosti jekrása...prajem krásny deň..unás tiež tak:))

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, asi bych tu tyč fakt natřela. Ale úplně jistá si tím nejsem. Nebo namořit, aby se hodila k ostatnímu dřevu... Nejsem fanda Grundtalu, ale máte to krásný a dům obdivuju pořád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona se právě docela hodí k těm dřevěným trámům, ty jsou taky světlý, ale když se člověk zaměří jen na to okno, není to ono... Asi ji natřu jen olejem, tím trochu ztmavne, ale pořád bude přírodní.

      Vymazat
  3. nečítala som úvodné slová...prebehla som obrázky - kochala sa, ako vždy...
    a potom čítam komentáre a až potom som si uvedomila, že mňa tam teda nič neruší...drevo na tyčke časom stmavne a okenné rámy? Sú tmavšie, ale za mňa "myslím, že môže byť...nie je to až tak zlé..."
    jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono s tím teď už stejně nic nenaděláme, okna přetírat nebudeme :-) A pokud si vzpomínám, tahle barva oken byla v podstatě nejsvětlejší z barev, ze kterých jsme si mohli vybrat, takže vlastně nevím, jestli by jiná volba byla lepší...

      Vymazat
  4. Tak ako je 50 odtieňov sivej a môžu byť spolu, určite môže byť aj viac odtieňov farby dreva a spolu, ja som to tiež veľa krát riešila a zistila som, že po čase je to všetko rovnaké...máte to doma krásne a ten malý detail som si vôbec nevšimla ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to taky až tak moc neřeším, spíš když je doma něco nové, občas si tím nejsem jistá. A hlavně - dřevo se časem stále mění a dělá si co chce, tak není potřeba urputného ladění. A v tom je jeho krása!

      Vymazat
  5. Já bych tu tyč natřela asi na bílo a okna, ty barevně neruší :-) Jinak to máte moc krásné, vzdušné. Líbí se mi u vás :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tyč nechat. Moc se mi líbí, už jsem si ji prohlížela v ikea a asi ji chci také do nového domu:-) je mi u vás hezký...

    OdpovědětVymazat
  7. Tyč nechat. Moc se mi líbí, už jsem si ji prohlížela v ikea a asi ji chci také do nového domu:-) je mi u vás hezký...

    OdpovědětVymazat
  8. Máte to tam naprosto dokonalý! a supr tip na odkapávač:)

    OdpovědětVymazat