30/08/2015

Je tu dýňové období a já vám chci ukázat recept, který jsme si moc oblíbili - dýňový guláš. Inspirovala jsem se receptem TU, jen nepřidávám tolik sladké papriky, aby nepřebila chuť dýně a taky do guláše dávám čerstvé bylinky - třeba tymián a šalvěj. My ho většinou jíme jen s pečivem, ale určitě se k němu hodí i celozrnný knedlík. A co vaříte z dýně vy?








Ingredience:

dýně hokaido
cibule
olivový olej
sladká paprika, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, tymián, šalvěj

Postup:

Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme dýni nakrájenou na kostičky (asi čtvrtinu si dáme stranou), podlijeme vodou a dusíme do měkka. Podušenou dýni rozmixujeme, osolíme, opepříme, přidáme ostatní koření a vodu tak, aby omáčka nebyla příliš hustá. Povaříme ještě asi 10 min.
Mezitím si připravíme "maso" :-) Opět osmahneme cibulku, přidáme zbytek dýně, osolíme, opepříme a trošku opaprikujeme a restujeme, dokud není dýně měkká a hezky opečená.


Dobrou chuť!





6 komentářů:

  1. Z hokkaido varim polievku velmi podobnuako tvoja a este ju peciem. Iba pokrajam na pruzky, pokvapkam olejom, posolim a okorenim... Chuti bozsky

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm.....dýně. Také se na ně chystám. Pro mě jsou symbolem podzimu a nesmí chybět ani jako dekorace, ani v jídelníčku. No, a jak připomínáte, už je to tu:))

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam. Z dýně dělám často placky á la "bramboráky" a taky polévku. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vařím klasiky - krémovou polévku a dýňové risotto. Nic jiného mi doma nepovolí. Jak je dýně, strhne s ebitka, jestli jedno nebo druhé a pokusy o změnu jsou marné :)
    První letošní risotto jsme měli v pátek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já vařívám polévku a marmeládu ☺
    Hezký týden, M.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja z toho robím polievku, ktorá je veľmi podobná tomuto gulášu :D je megahustá a pridávam do nej arašidové maslo :)

    Living by Paganicca

    OdpovědětVymazat