17/07/2015

Naše jídelna se konečně dočkala "nových" židlí. Už hrozně dlouho jsem si přála židle DSR od Vitry, ale vždycky bylo něco důležitějšího, co bylo potřeba koupit. A pak jsem začala zjišťovat, že jsou jich plné blogy a časopisy a že už je vlastně tak moc nechci (no dobře, kdyby mi ji někdo koupil, tak se zlobit nebudu...). Jednou jsem snídala v posteli a četla si u toho časopis SOFFA, kde mi padl do oka článek o jednom pražském bistru, plném židlí Ironica od TONu. Rovnou jsem se koukla na bazarové stránky a voilá - čtyři židle a k nim i stůl, vše za 100 korun - to bylo znamení :-) A tak je mám, dvě už jsou opravené, znovu natřené a krásné a mám z nich hroznou radost.

















20 komentářů:

  1. Sedí mi u Vás víc tyto než DSR!! :) Krásné, krásné. Je u Vás opravdu moc hezky. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, oni vlastně sedí líp i ke mně, nejen k domu :-)

      Vymazat
  2. Nádheraaaa a ten výhled...mno jako vždycky se kochám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Uplne presne stejne mame my. Miluju je. Vyrostla jsem na nich, nasi mi je pak dali. Nechala jsem je natrit nacerno a slouzi dal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když je k nim citový vztah a vážou se k nim vzpomínky, musí to být ještě lepší :-)

      Vymazat
  4. Sú nádherné a idú skvele do Vášho domu...sedia Vám a ešte vždy môže prísť zmena:))ale za mňa sto bodov zo sto:))

    OdpovědětVymazat
  5. Ty židle jsou prostě boží! S DSR srovnatelné. Originálnější!

    OdpovědětVymazat
  6. Taky mi k vám sedí víc. Víc přírodní a originálnější. Krásný. A ten výhled...

    OdpovědětVymazat
  7. Nadhera obrovska! Ano bohuzel, me milovane dsr uz ma opravdu kazdy. Ja jsem stare Tonetky taky po dedovi zakomponovala do nove jidelny, i kdyz zrejme docasne. Ale jsou proste nadcasove!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou krásné a když jsou ještě po dědovi, je to o to lepší!

      Vymazat
  8. Krasne zidle, taky se mi moc libi. Od mamky dostanu jednu, mame ji doma od detstvi co si pamatuju, tak ma pro me i hodnotu navic. Ale je jen jedna. Muzu se zeptat na jakem bazaru jste na takovou nabidku narazila? Ja projizdim bazary celkem pravidelne ale takovou nabidku jsem nevidela. Moc Vam nakup preju, ale radu do budoucna bych ocenila:) moc dekuju, mate krasny blog. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na židle jsem narazila na Bazoši, přijde mi, že bych si tam vždycky něco vybrala. Samozřejmě záleží na tom, odkud člověk je. Třeba pro tyhle židle jsme jeli asi 150 km (čímž se trošku prodraží :-)), ale my to pojímáme jako takové výlety, ze kterých si navíc něco přivezeme :-)

      Vymazat
  9. Žídle a celá jídelna vypadají perfektně! Já našla jednou jednu thonetku u popelnice a odnesla si ji domů :D Měla na sobě milion vrstev laku/barvy a ta poslední byla taková hezky tmavě šedá. Místy byla sice už oprýskaná, takže prosakovaly i jiné barvy, ale mně to nevadilo. Líbila se mi přesně taková jaká byla! Zůstala v Brně, ale teď budeme kupovat alespoň dvě nové židle, tak snad nějaké takové poklady taky objevím! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jé, mám úplně stejné po babičce, ale natřeli jsme je na bílo! Ať slouží! :-) Svatava

    OdpovědětVymazat