02/06/2015

Tak máme první opravdovou skříň v domě. Je z roku 1977 a pán, od kterého jsme ji kupovali, nás pořád přesvědčoval, že "to není žádná starožitnost, to dneska seženete za odvoz!" a ty tři stovky jsme mu museli pomalu vnutit. Měla jsem jasnou představu, že ji natřu na šedo, tak jsem se do toho pustila. A když to bylo hotové, pořád jsme kolem ní chodili a pořád se nám to nějak nezdálo (dokonce ani muži, který většinu mých nápadů chválí). Tak jsem si říkala, jestli by nebylo lepší natřít ji na bílo. A pak na to pořád nebyl čas (a popravdě ani chuť dělat to znova). A nakonec jsem si na tu šedou tak zvykla, že se mi to vlastně líbí. Někdy je dobré nechat věci uzrát.

Kvůli skříni jsme museli trochu seříznout větev, pořídila jsem úložné krabice, aby se na věci neprášilo a taky bílá drátěná ramínka, která celý věšák odlehčila a sjednotila (ramínka jsem koupila za rozumnou cenu v jysku - další jyskové překvapení).










"Jak dlouho tady jako budu muset pózovat? Chci jít do postele, ten pelíšek jsi ušila moc malej..."




A kdo sleduje můj instagram, ten už ví, že se mi podařil další skvělý bazarový úlovek, ale o tom zase jindy...



24 komentářů:

  1. těším se vždycky na nové fotky vašeho bydlení:) líbí se mi to minimum věcí, stačí jedna skřín a větev:) já minimalizuju už 4 roky,abych mohla mít co nejmenší domeček- jako vy:) ...kuchyn je Ikea? jaká jsou to dvířka? musím je vyměnit za nová a už nechci profilovaná,ale rovná..a pejska se tváří fakt tejraně:):) skřín je úúúžasná, pán netušil jaký má poklad, mě se líbí i šedá a to já šedou nerada...možná bych dala nahoru také dřevo , jako je podnoží, že by se oživil i ten vršek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, kuchyň je ikea, ale bohužel z té starší řady, která už se nevyrábí. Ale myslím, že podobná dvířka mají i v té nové řadě.

      Vymazat
    2. a je to Applad? to jsou asi jediná rovná, co měli

      Vymazat
    3. Ano jsou. Ještě měli jedny hladké bílé, ty byly levnější, ale z nic moc materiálu.

      Vymazat
    4. děkuju:) měla jsem obavy Applad objednat, že byl docela levný, tak aby byl kvalitní,ale u vás se mi moc líbí..mě se oloupala dvířka a Ikea to uznala v reklamaci,takže mi dovezou ty staré typy a já si musím nějaké vybrat a Stat co mám už nechci ..tak asi Applad objednám:)

      Vymazat
    5. Není zač! Nám na to koukal i truhlář, který nám dělal pracovní desku a říkal, že ty dvířka vypadají kvalitně, tak bych se toho nebála :-)

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. Šedá je pre mňa naj, mali sme také skrine na haspričku z IKEA, ale nedali sa zotrieť otlačky prstov...natreli sme tabuľovou čiernou a fakt drží, bez otlačkov...toto je pekný odtieň...ja mám okrem tehly a dreva , doma všetko sivé...
    teraz to skôr zdôrazňujem tabuľovkou...
    ..mne jedna skriňa stačí, ale čo tí naši zvyšní piati :-).... plus....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaše černá skříň se mi taky moc líbí a hlavně ty plechové skříňky z ikea. Pro plechové skříňky já mám slabost :-))

      Vymazat
    2. och, to ma teší :-)

      Vymazat
  3. A také máte krásné povlečení.......já zas padám na zadel.....:)

    OdpovědětVymazat
  4. Super barva, takovou skříň mají naši na půdě, sakra , že bych si ji vzala:::?,,díky za tip..Ila

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je krásnyy šatní kútik, skriňa fabaa dobrá a vetev k tomu super, podobné vešiaky som kúpila v IKEE 5 ks za 4 éčka....moc krássne...a hafan tiež...Maca. P.S.Prosím odkial je tá krásna čierna taška...

    OdpovědětVymazat
  6. Opravdu moc hezké! A z toho Jysku už se asi picnu...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Člověk tam zajde skoro náhodou a nestačí se divit :-))

      Vymazat
  7. Nádhera !!!!! Vypadá úžasně !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Nádhera !!!!! Vypadá úžasně !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherná práca :)! Chcela by som sa opýtať či ste skriňu pred náterom aj brúsili, protože mám rovnakú a chystám sa ju natierať nabielo. Veľmi by mi Vaše rady a postrehy pomohli.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skříň jsem nebrousila, jen pořádně omyla a natřela. Zatím nátěr drží dobře, tak myslím, že broušení není potřeba...

      Vymazat