29/11/2015

Je tu první adventní neděle a s ní tradiční předvánoční zdobení interiéru. Já jsem zatím zvládla jídelnu, zbytek domu na ozdobení ještě čeká. Opět u mě zvítězila jednoduchost, vlastně ještě větší než loni. Adventní svícen jsou jen různě vysoké svíčky na kousku břidlice, doplněné srnkou půjčenou od synovce :-) Možná ještě přidám nějaké větvičky. Na poličce je jelenní obrázek, který jsem nakreslila už na loňské Vánoce, ale pořád se mi líbí. Přidala jsem girlandu nakreslenou tuší, jmelí, světlíčka nacpaná do lahve a dalšího jelena, protože jelenů není nikdy dost.
Další dekorace je chlebíček s hvězdičkou, ale obávám se, že ta nám dlouho nevydrží... :-) Za nápad a recept děkuju Lucce z blogu NESTO, najdete ho tady.














Užívejte si předvánoční pohodu!
Markéta







18/11/2015

I když dneska není zrovna příznivé světlo na focení, musím se pochlubit právě dokončeným svetrem. Je upletený ze směsi vlny a alpaky, krásně měkký a teplý. Už nikdy nechci svetr z akrylu :-) Pokud se vám zdá podobný svetru, který jsem pletla na jaře, je to tak. Ten původní mi byl trochu těsný, tak jsem ho darovala sestře. Teď jsem se pustila do dalšího, ale protože jsem nechtěla dělat podruhé to samé, zvolila jsem trochu jiný vzor. Návod najdete tady.









A na co se chystám teď? Jednoduchý šedý volný svetr, nějaký takový...

Zdroj: Pinterest





01/11/2015

Taky vám letošní podzim připadá tak hezký? Pořád chodím, koukám okolo sebe a žasnu. A taky fotím, ale většinou se mi nepodaří zachytit barvy, světlo a atmosféru tak, jak to vidím ve skutečnosti. Zkusím na tom zapracovat :-) 
Dnes jsme byli na procházce v zámecké oboře v Cholticích a bylo tam krásně. Mám na to místo vzpomínky z dětství. Když jsme byli u  babičky, chodili jsme sem bruslit, sáňkovat, v létě na ryby... Ráda se tam vracím.










Jo a chtěla jsem vám poděkovat za tipy na dýňová jídla. Už jsme měli dýňovou polévku, guláš, dýňové noky se šalvějovým máslem a pečenou dýni. A včera jsem zkusila tradiční americký pumpkin pie podle receptu z Herbáře