26/05/2015

Už jste někdy četli článek o houbičkách na nádobí? Ne? Zrovna ho čtete :-) To jsme se s mužem stavovali v Jysku podívat se na slunečníky a protože tam normálně moc nechodíme, chtěla jsem omrknout, co tam vlastně mají. A objevila jsem černo - bílé houbičky na nádobí a hadříky s různými černo - bílými vzory. Začala jsem jásat, že konečně někdo vyrobil hezkou houbičku na nádobí. Manžel si zaťukal na čelo a prohlásil, že si tam můžu prohlížet hadříky jak dlouho chci, on že jde do auta... Tak jsem si prohlížela :-) Taková blbost a jakou z toho má člověk radost! Taky vám tak vadí, že se některé věci prostě nedělají hezké? Nebo jsem jen já blázen, který musí mít hezkou houbičku na nádobí?









16/05/2015

Jak jsem slíbila, ukážu vám naši kuchyň, i když ještě není úplně dokončená. Chybí nám pořídit myčku, digestoř a taky bych chtěla nějaký úložný systém na stěnu, kam bych si zavěsila věci, které nejčastěji používám, abych měla všechno po ruce. Kuchyňská linka je z IKEA, ale pracovní deska je vyrobená od truhláře, celodřevěná z jasanu. Jsem moc ráda, že jsme se rozhodli pro dřevěnou, hrozně se mi líbí a když se poškrábe, nebo na ní zůstane flek, stačí ji přebrousit, naolejovat a je jako nová. 
Černá barva na stěně není tabulovka, ale obyčejná vodou ředitelná barva Eternal a musím říct, že i když na ni píšu poměrně často (hlavně co je potřeba koupit), vypadá skoro po roce pořád stejně a ani se na ní nedělají takové ty šedé šmouhy, jako když se smaže tabule. 
Konečně mám kuchyň, se kterou jsem spokojená, kde je dost úložných prostor, spousta místa na pracovní ploše a hlavně... ten výhled!















Krásný víkend!







09/05/2015

Včera jsme se vypravili na výlet do Příchovic na pomezí Krkonoš a Jizerských hor. Byl to výlet za přírodou a architekturou (a za jídlem, to na našich výletech nesmí chybět:-)) V Příchovicích máte tohle všechno na jednom místě - krásné hory, dobré jídlo a Maják s muzeem Járy Cimrmana, který zde stojí od roku 2013. Rozhlednu i muzeum projektoval ateliér Martina Rajniše. Jejich stavby mám moc ráda, přijde mi, že je to architektura, která si na nic nehraje, používají přírodní materiál z lokálních zdrojů a i samotné návrhy konstrukcí vychází z přírody a jejích principů. Asi proto pak přirozeně zapadají do krajiny a souzní s okolím.
















Pokud by vás zajímal příběh Cimrmanova majáku, podívejte se na video o jeho vzniku a výstavbě ZDE.







04/05/2015

Jaro už konečně propuklo naplno i u nás - dnes rozkvetla magnólie. V pátek jsme oslavili svátek práce vysetím trávníku kolem domu, ale zatím nějak neroste... Tak uvidíme, co z toho bude. Taky už mám připravený záhonek na bylinky a levandule, které budou lemovat terasu (abych to neměla pro bylinky daleko). Příští víkend bude cestování, potom stavba plotu.