23/02/2015

Hodně se poslední dobou píše o slow fashion a fairtrade oblečení a to je dobře. I já víc přemýšlím o tom, co si kupuju, zaměřuju se spíš na kvalitnější nadčasové kousky. Taky se mi občas stane, že si koupím něco, v čem se pak necítím a nenosím to. Snažím se pak takové kousky nehromadit ve skříni, ale posílám je dál, většinou prostřednictvím Vinted. A teď jsem pokročila na další stupínek slow fashion - upletla jsem svetr. Protože když já pletu, je to hodně slow... Ale zvládla jsem to, upletla jsem něco, co nemá tvar čtverce a je potřeba trochu víc než hladce a obratce. A fakt mě to bavilo :-) A ještě ke všemu je fairtrade, protože já se opravdu nevykořisťuju a moje pracovní prostředí je více než uspokojivé.









A když už jsme u toho, ukážu vám ještě dvě šály, které jsem si vyrobila na letošní zimu. U obou jsem se inspirovala na mém oblíbeném blogu rooster hill, který mě hodně nakopnul zkusit něco nového.











20/02/2015

Minulý víkend jsme vyrazili na výlet do Regensburgu, kde jsme nikdy předtím nebyli a myslím, že se tam určitě ještě podíváme. Je to krásné historické město plné starých domů a romantických uliček s hrozně příjemnou atmosférou. Počasí nám moc nepřálo, byla strašná zima, takže ani fotit se mi moc nechtělo. Ale dohodli jsme se, že se tam v létě určitě vrátíme...

















16/02/2015

Dnes vám ukážu část domu, kde jste ještě nebyli - mojí pracovnu, kterou mám na galerii v patře. Zbytek galerie slouží k příležitostnému přespávání hostů a jako skladiště věcí, které zatím není kam dát (to ale vidět nemusíte...). Mojí nejoblíbenější věcí je křesílko z ohýbaného dřeva, které je starší než já. A protože už to na něm bylo hodně vidět, dostalo nový černý nátěr a je zase jako nové.











A když vařím, můžu rychlým pohledem přes zábradlí zkontrolovat, co se děje na plotně...






05/02/2015

Věděli jste, že 3. únor je (v Americe) národní den mrkvového dortu? Já ne. Byla jsem doma s chřipkou, chtěla si něčím udělat radost a napadl mě carrot cake. Dělám ho docela často buď jako dort, nebo muffiny. No a pak, úplně náhodou, jsem se dočetla, že zrovna ten den má svátek...



A tady je můj recept, poskládaný z různých receptů tak, jak mi chutná nejvíc:

300 g nastrouhané mrkve
150 g polohrubé mouky
150 g celozrnné mouky
100 g třtinového cukru
100 g javorového sirupu
100 g mletých mandlí
4 vejce
150 ml oleje
2 lžičky skořice
2 lžičky jedlé sody
špetka soli

Smícháme mrkev, mouku, cukr, mandle, skořici, sůl a sodu. V druhé míse prošleháme olej s vejci a javorovým sirupem a přidáme k sypké směsi. Těsto nalijeme do dortové formy, nebo formiček na muffiny (toto množství vystačí na cca 20 ks) a pečeme na 180 °C asi 45 min.

Navrch dávám krém z ušlehané šlehačky a půlky tvarohu, posypu ořechy (nejlépe opraženými, když na to nezapomenete jako já) a pokapu medem.















03/02/2015

Nejhezčí dekorace nám rostou u kravína. Tak jsme si na procházce se Sušenkou pár natrhaly. Myslím, že jim to ve společnosti pana Zoubka svědčí...