27/01/2015

Dneska jsme kvůli počasí v práci skončili dřív a výjimečně jsme se dostali domů za světla, takže jsme stihli vytáhnout sestru i s autem z příkopu, trochu si užít sněhu a donést chleba ovečkám. Měly radost :-)

























25/01/2015

Máme tu další díl ze seriálu Nedělní snídaně. Dnes máme zapečená vejce a tvarohové koláčky podle receptu od Lucie. Chutnají skvěle! Na zapečená vejce můžete použít cokoliv, co zrovna máte po ruce a co máte rádi. Já jsem je dělala takhle:

Mističku vymažeme olivovým olejem, vyložíme plátky šunky a posypeme chedarem. Bílek vyšleháme s lžící smetany ke šlehání, osolíme a nalijeme do mističky. Navrch vyskládáme kousky rajčat a posypeme jarní cibulkou. Nakonec nahoru posadíme žloutek. Pečeme na 180° 10-15 minut podle toho, jak moc chceme mít vejce udělaná. Nakonec osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, posypeme pažitkou a podáváme. Dobrou chuť!















24/01/2015

Trochu jsem přeorganizovala ložnici. Dřív byla postel u stěny a já jsem neměla noční stoleček a hrozně mi to vadilo. Neměla jsem si kam dát pití, kam odložit knížku a nemohla jsem mít u postele růžový tulipán. Přesunutím komody vzniklo víc místa a já ho konečně mám. Zatím starý z Ikey, ale asi bude vyměněný za špalek... Origami stínidlo je dárek od sestry k Vánocům, nemůžu se na něj vynadívat (hlavně zespodu :))














18/01/2015

Ze všech jídel mám nejradši snídani. Snídani v den, kdy nikam nespěchám, jako je ten dnešní. Vstala jsem dřív a upekla perník s povidly. Taky jsem poprvé vyzkoušela vejce Benedikt a byla výborná!














14/01/2015

Nikdy by mě nenapadlo, že budu háčkovat dečky. Možná až budu v důchodu. Ale bohužel existuje pinterest... Takže já jdu na to!






Zdroj: Pinterest

Škoda, že jsem před svatbou neměla rok volna, abych si mohla vyrobit krásný patnáctimetrový běhoun...





07/01/2015

Dnes tu mám ložnicovou inspiraci. Moc se mi líbí kombinace šedé barvy se světle růžovou, spousta polštářků a měkkoučkých plédů. Zahrabat se pod ně a vylézt až na jaře...






A taky bych si přála lustr z větve, ale nevím, nevím s naším nízkým stropem, aby si muž nevypíchnul oko...

Všechny obrázky: pinterest.